Bel ons: 026 84 87 651
Volg ons op facebook

Airconditioning

Airconditioning

Reitec

De laatste jaren zijn de Nederlandse zomers bovengemiddeld warm. Wetenschappers gaan ervan uit dat dit zich in de toekomst zal voortzetten. Tijdens een warme zomer in het Nederlandse klimaat worden de ruimtes in gebouwen warm en vochtig. Op de werkplek wordt de productiviteit lager, thuis is het minder prettig slapen en men rust minder goed uit.

Airconditioning kan de oplossing bieden. Het bekendste voordeel van airconditioning is dat het een verfrissende koelte creëert tijdens perioden van drukkend weer. Net zo’n belangrijk voordeel is dat airconditioning het overtollige vocht uit de lucht haalt. Zo ontstaat een behaaglijk binnenklimaat en niet alleen bij warm weer!

Er zijn drie manieren om uw huis of bedrijf te voorzien van airconditioning:

1. Mobiele airconditioning

Mobiele airconditioners zijn de meest simpele vorm van airconditioning en zijn eenvoudig te plaatsen. De koude lucht wordt aan de voor- of bovenzijde uitgeblazen en de warme lucht wordt door middel van een afvoerslang naar buiten gebracht. Dit kan bijvoorbeeld door een open raam of door een gat in de wand. Mobiele airconditioning is echter niet de meest ideale manier van koeling: het gecreëerde klimaat is niet altijd even comfortabel.

2. Wand airconditioner

Met deze ‘alles-in-één-unit’ kunt u eenvoudig een ruimte koelen. Deze oplossing is al veel beter dan een mobiele airconditioning, aangezien u geen raam open hoeft te zetten en de koeling daardoor efficiënter is. Een voordeel van dit ‘alles-in-één-systeem’ is dat het relatief goedkoop is. Een nadeel is dat het systeem veel geluid produceert. Dit kan storend zijn in bijvoorbeeld een slaap- of werkkamer.

3. Split-unit

Dit is de meest comfortabele oplossing voor airconditioning. Zoals de naam reeds aangeeft, bestaat het systeem uit twee gedeelten: een zogenaamde binnen- en buitenunit die via een verbindingsslang met elkaar verbonden zijn. Het voordeel van een gescheiden systeem is de hogere capaciteit ten opzichte van de ‘alles-in-één-units’, de stillere werking doordat de compressor zich buiten bevindt en de energiezuinigheid. Voor montage van de binnenunit zijn er diverse mogelijkheden. U kunt kiezen voor opbouwmodellen aan wand, plafond of vloer, maar het is ook mogelijk om de binnenunit in het plafond in te bouwen.

Aangezien er zeer uiteenlopende mogelijkheden zijn, al dan niet in combinatie met verwarming, geven wij u graag persoonlijk advies.