Bel ons: 026 84 87 651
Volg ons op facebook

Over Reitec

ReiTec, een begrip in Westervoort sinds 1925!

Reitec

Inmiddels is de bedrijfsnaam Reitec veranderd in ReiTec Installatie & Advies. Door de vele specialisaties binnen onze organisatie op het gebied van techniek kunnen ons tegenwoordig presenteren als totaalinstallateur. Deze nieuwe naam voldoet daarom meer aan het totale beeld van de activiteiten van ReiTec Installatie & Advies. Maar onze historie begon met een hoef- en ijzersmederij…

Van ijzer tot water

Ver voor het begin van de introductie van de moderne centrale verwarmingsinstallaties begon Bram Reichwein met een hoef- en ijzersmederij annex rijwielhandel. In 1947 werd de onderneming overgenomen door zijn zoon Henk Reichwein. Toen er in de begin jaren ’50 een waterleidingnet werd aangelegd in Westervoort is de firma Reichwein zich meer gaan toeleggen op het loodgieterswerk.

Van water tot gas

Het aanleggen van het gasnetwerk was midden jaren ’60 een nieuwe impuls in de werkzaamheden van Reichwein. Toen de volgende Bram Reichwein eind jaren ’60 de zaak overnam is er definitief een keuze gemaakt voor het loodgieterswerk. De opkomst van de gasgestookte kachel was niet meer te stuiten en steeds meer huishoudens stapten over op de eerste generatie centrale verwarming.

Engergiek duo

Na eerst ervaring te hebben opgedaan bij andere installatiebedrijven en een groot energiebedrijf, is Carlo Reichwein in 1998 verder gegaan met Reichwein Installatiebedrijf. Samen met zijn vrouw Astrid, zij was eveneens werkzaam bij een groot energiebedrijf, hebben zij ervoor gezorgd dat de goede naam van Reichwein werd voortgezet. De uitstekende service en de hoge mate van vakmanschap zorgde ervoor dat er al snel uitbreiding kwam met het aannemen van extra monteurs.

All-round

Door overname van enkele bedrijven heeft er een verdere schaalvergroting plaats gevonden. De alom gewaardeerde werkwijze van Reichwein kreeg daarmee een vervolg. Door de jaren heen zijn de activiteiten van Reichwein op diverse fronten uitgebreid, denk hierbij aan elektra, sanitair, centrale stofzuigsystemen en airconditioning. Vandaar ook de all-round naam ReiTec Installatie & Advies.